Bel 0495-547734

Welkom

B'Cuzz Cocos B'ounce Block 9 ltr p/ block

B'Cuzz Cocos B'ounce Block 9 ltr p/ block
Artikelnummer: 2216
€ 2,50
 

Levertijd 1 tot 3 werkdagen

 

Bel ons voor vragen

 

Niet goed, geld terug garantie

 

Nummer 1 Urban Garden Store

 

 

 

Details

9 ltr. p/ block.
B’ounce is een geperst substraat dat bestaat uit een mix van kokos, bestaande uit kokosgruis, kokosvezel en brokjes kokos. Alle ingrediënten zijn gebufferd en gespoeld, zodat de B’ounce als een zuiver substraat kan worden beschouwd. Doordat de kokos van de B’ounce verschillend is qua structuur, wordt de ideale ondergrond bereikt. De grovere stukjes kokos zorgen er namelijk voor dat het kokosmengsel voldoende luchtig blijft, waardoor er meer dan voldoende zuurstof bij de wortels kan komen. De zuurstof heeft een gunstige werking op de (snelle) ontwikkeling van een gezond en sterk wortelstelsel, ook de snelheid waarmee het wortelstelsel zich kan ontwikkelen gaat door de gunstige (luchtige) omstandigheden fors omhoog, waardoor de planten ook sneller zullen groeien. Ook zorgen de wat grovere stukjes kokos voor een goede afwatering. De fijne deeltjes kokos (waaronder de vezels en het gruis) werken daarentegen als een soort van spons en houden daardoor het vocht langer vast, waardoor er voor de planten voldoende (voedings)water achterblijft in het substraat.

 

De B’ounce is verkrijgbaar in kleine blokken van 18,5 x 18,5 cm. De hoogte van de blokken bedraagt 6 cm. Na het inweken zal de B’ounce opwellen tot een hoogte van zo’n 20 cm.

Gebruiksaanwijzing
Voor een optimaal kweekresultaat wordt aanbevolen om de B’ounce voor aanvang te weken in water op kamertemperatuur (ca. 20°C). Dit wordt gedaan om ervoor te zorgen dat het vermogen van de B’ounce om water vast te houden zal worden vergroot. Dit wordt de capillaire werking genoemd.
Voordat de stekken kunnen worden gepoot, dient de B’ounce goed te worden omgewoeld (ook onderin). Op die manier wordt de geperste kokos goed vochtig, veel luchtiger en ook wat soepeler. Vooral dit laatste is van belang, omdat de kokos dan goed luchtig is en de wortels de ruimte hebben om zich te ontwikkelen. Vervolgens kan er direct worden begonnen met het geven van voedingswater. De eerste week adviseert Atami een EC waarde van 1.2 aan te houden.

Kweektip
Voor een optimale luchtcirculatie adviseert Atami de B’ounce blokken minimaal 5 cm van elkaar te plaatsen.