Bel 0495-547734

Welkom

Canna cogr boards

Canna Cogr Boards
Artikelnummer: C430021
€ 3,55
 

Levertijd 1 tot 3 werkdagen

 

Bel ons voor vragen

 

Niet goed, geld terug garantie

 

Nummer 1 Urban Garden Store

 

 

 

Details

COGr Boards is het kokossubstraat waar de kweekmethode CANNA COGr op is gebaseerd. Dit is gemaakt voor ervaren kwekers die veel controle willen hebben over de water- en voedingsgift.

 

Kokossubstraat voor ervaren kwekers

 

In vergelijking met andere kokossubstraten, heeft het COGr Board een grovere en luchtigere structuur. Het kan grote hoeveelheden vocht en voedingsstoffen opnemen welke direct beschikbaar zijn voor de plant. Het substraat geeft de wortels veel lucht waardoor ze zich beter ontwikkelen. Ook kun je de watergift preciezer en droger afstemmen. Door deze eigenschappen kun je als kweker de groei en bloei goed sturen.

 

Geschikt voor kweekbakken

 

COGr Boards koop je gedroogd en geperst, in handzame pakken van drie liter. Je maakt ze klaar voor gebruik door ze te weken en bufferen met COGr Buffering Agent. Hierdoor zwelt het kokossubstraat op tot twaalf liter. Geschikt voor kweekbakken van een meter.

 

Kweken met CANNA COGr Boards?

 

CANNA COGr Boards zijn verkrijgbaar bij vrijwel alle tuinspeciaalzaken in Nederland. Zoek hier een verkooppunt in de buurt. Met onze voedingscalculator kun je een voedingsschema opstellen.

 

- GEBRUIKSAANWIJZING -

 

Hergebruik

 

CANNA COGr board kan vanwege zijn stevige structuur uitstekend 3 maal hergebruikt worden zonder kwaliteitsverlies. 

 

  • Oogst de plant en verwijder de bovengrondse plantresten, zie (1) 
  • Spoel het COGr granulaat grondig door met een dubbele dosis CANNAZYM, en laat het 24 uur rusten, zie (2) 
  • CANNA COGr Buffer Agent is nu niet meer nodig, je kunt direct opnieuw beginnen met aanplanten, zie (3)

 

Watergift

 

Richtlijn watergift voor volwassen planten is 4-6 liter /m2  per dag. Aanbevolen aantal druppelbeurten is 1 tot 3 keer per dag. Druppel bij voorkeur alleen overdag wanneer de lampen aan zijn. Zorg voor een voldoende drainage (10-20%). Bij zout leidingwater (EC >0.6 mS/cm2) moet er meer worden gedraineerd om zoutophoping te voorkomen.

 

  • Wanneer wordt gekweekt in plantbakken met een afsluitbaar drainsysteem dan is het gemakkelijker om te beginnen met drainsnedes, de COGr om te draaien en vervolgens de plantcontainer vol met bufferoplossing te laten lopen.

 

Tip

 

Vanaf tweede week nadat planten op COGr staan wordt het aanbevolen om CANNAZYM met de voeding mee te geven. CANNAZYM breekt dode wortels af, zorgt voor meer lucht in de slab, voorkomt plantziektes, stimuleert het microleven in de bodem en maakt extra voedingsstoffen beschikbaar voor de wortels. CANNAZYM kan continu worden meegegeven met de voeding (verdunning 1:400) of een keer per week (verdunning 1:100). CANNAZYM zorgt er tevens voor dat de COGr beter hergebruikt kan worden.