Bel 0495-547734

Welkom

Cooltube incl. reflector 49 cm. / 155 mm

Cooltube incl reflector 49 cm / 155 mm
Artikelnummer: 1221
€ 36,30
 

Levertijd 1 tot 3 werkdagen

 

Bel ons voor vragen

 

Niet goed, geld terug garantie

 

Nummer 1 Urban Garden Store

 

 

 

Details

Cooltube reflectoren De Cooltube reflectoren hebben als doel om de warme lucht die geproduceerd wordt door de hoge druk lampen efficiënter af te kunnen voeren. Dit kan men bereiken door koudere lucht door de reflector te laten blazen, of men zuigt de warme lucht uit de reflector weg, de manier die men gaat kiezen is afhankelijk van de opstelling die men gaat gebruiken als ook de persoonlijke voorkeur. Zolang men zich aan de juiste voorwaarden houdt zijn beide manieren efficiënter om de warme lucht te verwijderen dan als men een reguliere reflector gebruikt. Een van de voorwaarden is dat men zich houdt aan het juiste aantal maximaal aan elkaar koppelbare reflectoren, evenals men zich dient te houden aan de minimale en maximale afstand van het gewas voor de Cooltube reflectoren, alleen zo heeft men uiteindelijk veel plezier van de Cooltube`s.

Grote voordeel van de Cooltube reflector is dat men de reflector lager kan hangen waardoor de planten meer licht kunnen ontvangen zonder de bovenkant van het gewas te verbranden door de warmte, ook kan men een gedeelte capaciteit op de afzuigventilator en koolstoffilter besparen door gebruik te maken van de Cooltube. De ventilator lucht laten blazen door de Cooltube reflector Men kan de Cooltube koelen door koele lucht erdoor heen te blazen, sluit dan een ventilator met de blaaszijde op 1 zijde van de Cooltube aan. De zuigzijde van de ventilator laat je dan via een slang ( eventueel met een geluiddemper ) lucht aanzuigen die rechtstreeks van buiten komt. Op de andere zijde van de Cooltube sluit je dan een slang aan ( ook weer eventueel met een geluiddemper ) die je naar buiten toe voert. Je hebt zo een gesloten systeem gemaakt voor de Cooltube waardoor je de capaciteit van de gebruikte afzuigventilator & koolstoffilter kunt verminderen tot wel 50%, deze waarde is natuurlijk afhankelijk van de situatie ter plaatse.

 

Indien je op deze wijze gebruik maakt van de Cooltube heb je dus wel een afzuigventilator met koolstoffilter nodig om de geur uit de ruimte te filteren en zodat de gebruikte lucht wordt afgevoerd, aan de andere zijde is dit wel de meest efficiënte manier om de lamp te koelen en zo je temperatuur te beheersen. Je kunt de zaak natuurlijk optimaliseren door gebruik te maken van een ventilator die voorzien is van een toerenregeling. De ventilator met koolstoffilter lucht laten wegzuigen uit de Cooltube reflector

 

Men kan de Cooltube reflector ook koelen door de warme lucht weg te zuigen, men gebruikt dan een ventilator en een koolstoffilter. Men laat dan 1 zijde van de Cooltube reflector gewoon geopend, aan de andere zijde bevestig je een slang waarvan je de andere zijde op de zuigzijde van de afzuigventilator plaatst. Deze afzuigventilator is dan buiten de ruimte geplaatst, hierop sluit men dan de koolstoffilter aan. Men hoeft op deze wijze dus geen gebruik te maken van een aparte afzuigventilator en koolstoffilter, nadeel is echter dat dit niet de meest efficiënte manier is om de lampen te koelen en zo je temperatuur te beheersen. Je kunt de zaak natuurlijk optimaliseren door gebruik te maken van een ventilator die voorzien is van een toerenregeling.

 

Benodigde ventilator capaciteit voor de Cooltube: Indien men de warmte die de lamp produceert op een deugdelijke manier af wil voeren dan dient men zich te houden aan de minimale & maximale waardes die in het onderstaande schema vermeld staan. Indien men zich hier niet aan houdt dan zal de Cooltube niet optimaal zijn werk kunnen verrichten. Verder dient het aanbeveling om niet meer als 3 Cooltube reflectoren aan elkaar te koppelen, de doorvoer van ø 125 mm is te klein voor meer warmte af te voeren. - 1 reflector = minimaal 75 kuub - maximaal 350 kuub - 2 reflectoren = minimaal 100 kuub - maximaal 350 kuub - 3 reflectoren = minimaal 200 kuub - maximaal 350 kuub

 

Onderhoud voor de Cooltube reflector De reflector kan voor gebruik geheel afgenomen worden met behulp van een schone, droge & niet pluizende doek. U kunt tijdens het gebruik van de Cooltube deze ook aan de zijde van het glas regelmatig afnemen met een schone, droge & niet pluizende doek, natuurlijk alleen als de lamp uitgeschakeld is. Zorg er in ieder geval voor dat U niet met de blote vingers aan het glas van de reflector, of de lamp komt. Uw vingers laten vetvlekken achter die zullen inbranden in het glas & de lamp waardoor beiden een deel van het reflecterend vermogen zullen verliezen. Indien er toch een vetvlek op de reflector of de lamp terecht komt dan kunt U deze verwijderen met behulp van een doek en een schoonmaakmiddel dat niet vettig is. Men dient na deze behandeling echter de reflector en de lamp goed na te wrijven met de droge doek totdat de reflector en de lamp geheel droog en schoon zijn. Verder behoeft de Cooltube geen onderhoud.