Bel 0495-547734

Welkom

GHE BM Biophonic 10 gr

GHE BM Biophonic 10 gr
Artikelnummer: BT37211
€ 4,15
 

Levertijd 1 tot 3 werkdagen

 

Bel ons voor vragen

 

Niet goed, geld terug garantie

 

Nummer 1 Urban Garden Store

 

 

 

Details

Inhoud: 10 gr.
Gebruik in aarde alleen Bio Sevia, en bij elke waterbeurt toevoegen (2ml/L). Men kan BM toevoegen voor het versnellen van de ontbinding van organische stoffen en het bereiken van een beter resultaat. (5gr per 20 L voedingsoplossing, dit vervangen één keer per 6 tot 8 weken).
In hydroponie moet Bio Sevia altijd samen met BM worden gebruikt omdat deze nodig is om het natuurlijke verteringsproces van aarde in de voedingsoplossing te reproduceren.

 

Hoe worden micro-organismen gebruikt ?


In water zijn de levensomstandigheden niet erg comfortabel omdat ze niet beschermd worden door een grondlaag tegen abrupte wijzigingen in temperatuur en of in pH waarde. Ze moeten zich ook kunnen nestelen om te overleven en voortplanten. Zij moeten voortdurend zuurstof krijgen en absoluut vochtig blijven. Als ze uitdrogen, sterven ze.


Er bestaan 2 mogelijkheden :


  • Op een vochtig substraat zoals kokosvezel, steenwol of perliet: Voeg eenvoudig BM rechtstreeks toe aan het substraat.
  • Op blote wortels of in een erg drainerend substraat zoals kleikorrels of lavasteen. Met een BioFiltre die uw micro-organismen de correcte omgeving zal bieden te leven en te ontwikkelen.

 

Gebruik 10 g/100 L voedingsoplossing. Voeg iedere 6 tot 8 weken toe.

 

Waar ze zich ook bevinden, in een BioFiltre of rechtstreeks in het substraat, de micro-organismen gedijen zo lang hun omgeving van zuurstof voorzien wordt en vochtig is. Om een goede ontwikkeling te garanderen, is het absoluut noodzakelijk alle mogelijke plotse wijzigingen te vermijden, zeker met betrekking tot temperatuur of pH waarden. Hoe beter de BM’s gedijen, hoe beter uw planten gevoed worden.


Belangrijke Opmerking: een aanzienlijke daling in pH waarde is een alarmsignaal dat wijst op de dood van een groot aantal bacteria. In dit geval is het belangrijk de oorzaak te vinden, deze te behandelen en te vervangen met nieuw BM.


BM en SubCulture zijn twee verschillende producten. SubCulture verwijdert pathogene schimmels in de wortels en ontbindt de organische materie in de voedingsoplossing. BM dient uitsluitend voor de ontbinding van organische materie. Als u SubCulture reeds gebruikt, hebt u BM niet nodig.