Bel 0495-547734

Welkom

Grodan growcube 1,4x1,4x1,4 cm.

Grodan Growcube 14x14x14 cm
Artikelnummer: 2108
€ 371,05
 

Levertijd 1 tot 3 werkdagen

 

Bel ons voor vragen

 

Niet goed, geld terug garantie

 

Nummer 1 Urban Garden Store

 

 

 

Details

Afmeting: 1,4 x 1,4 x 1,4 cm 
Het gebruik van steenwol t.b.v. de kweek wordt sinds begin jaren 70 toegepast. De steenwol die we kennen van de bouw is overigens niet dezelfde als die gebruikt wordt bij de kweek. Bij de steenwol die gebruikt wordt in de bouw is er namelijk een olie aan toegevoegd die ervoor zorgt dat deze steenwol water afstoot, waardoor deze niet geschikt is voor de kweek.
Voor de tuinbouw is speciale steenwol ontwikkeld. Steenwol heeft onder anderen als eigenschapen dat het goed isoleert, het houd langdurig vocht vast en bevat veel lucht. Verder is algemeen bekend dat steenwol relatief goedkoop , niet zwaar en erg compact is. Door deze eigenschappen is steenwol een van het meest gebruikte materiaal bij het kweken. Wel moet je op een aantal dingen letten als je steenwol gebruikt. Steenwol bevat namelijk een hoge PH ?waarde. Daarom is het belangrijk dat je de steenwol van te voren inwatert en voeg er groei voeding aan toe. Controleer deze ph ? Waarde regelmatig en houd de waarde altijd boven de 5. Kom je namelijk onder de 5 dan heb je kans dat de steenwol helemaal in gaat zakken.

 

De verschillende voordelen van growcube zijn;

  • Als men de blokjes opstapelt ontstaat er een luchtruimte tussen de blokjes wat de wortel groei bevordert. 
  • Het te veel aan water kan aan 4 zijde het blokje verlaten zelf als u te veel water geeft zal dat niks uitmaken want het overtollige water wordt afgevoerd.
  • Bij gebruik van deze blok minder algengroei.
  • De growcube zal na bewatering een mix bevatten van 50% water en 50% lucht.
  • Makkelijk met andere potgrond te vermengen, zal er dan voor zorgen dat het water goed verspreid wordt en zal als een soort waterbuffer werken.