Bel 0495-547734

Welkom

MEET EN REGEL

MEET EN REGEL

Wanneer je gaat meten, begin je met de EC waarde. De 'ideale' EC waarde ligt rond de 1.8. Pas nadat de EC in orde is gebracht kun je de pH meten. De 'ideale' pH waarde ligt rond de 5.8.

 1. Dompel je EC meter in de vloeistof en kijk wat de meter aangeeft.
 2. Wanneer je EC te hoog is moet je er water bijdoen, is de EC te laag dan moet er meer basisoplossing bij. Denk eraan dat je altijd evenveel A als B gebruikt!
 3. Dompel daarna je pH meter in de vloeistof en kijk wat de meter aangeeft. Je zult bij de meeste pH meters even moeten wachten tot het apparaat zich heeft ingesteld.
 4. Wanneer de pH te hoog is zul je zuur (pH-) moeten toevoegen (in het algemeen werkt salpeterzuur prima). Doe dit met beleid, ten eerste zijn zuren agressief voor je huid en ten tweede heb je er snel teveel van ingegooid.
 5. Wanneer de pH een beetje te laag is kun je hem verhogen door er Kalium bicarbonaat (pH+) bij te doen. (Ook dit spul is behoorlijk agressief voor je huid) Vaak kun je ook door het toevoegen van wat water de pH omhoog krijgen.
 6. Wanneer je pH erg ver naar de lage kant is doorgeschoten omdat je te veel zuur hebt toegevoegd, bijvoorbeeld lager dan 4.0 dan kun je deze voeding beter weggooien en overnieuw beginnen. Deze voeding zul je nooit meer echt goed krijgen.
 7. Denk eraan dat rauwe voeding in het algemeen lagere cijfers geeft, vooral wat de pH betreft. Het duurt zeker enige uren voor het zuur op de voeding is ingewerkt en alle voedingszouten in oplossing zijn. Ook kou geeft lagere cijfers, maar dit weer voor de EC.
 8. Het is beter om geen verse voeding aan je planten te geven maar deze minstens een dag te laten inwerken. Alle voedingsstoffen hebben dan de tijd gekregen om in oplossing te komen.
 9. Meet alles na deze dag inwerken nog een keer na en stel de boel bij als de cijfers extreem afwijken.
 10. Denk eraan dat in deze fase (na een dag intrekken) een beetje zuur enorm veel uitmaakt. Probeer dus niet de pH op een tiende nauwkeurig te krijgen. Dit is trouwens ook nergens voor nodig.

Artikelen 1 tot 24 van 96 in totaal

per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Artikelen 1 tot 24 van 96 in totaal

per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4